بشار اسد: حضور نیروهای فرانسوی در خاک سوریه اشغالگری و نوعی تروریسم است.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که جنگ علیه تروریسم در این کشور همچنان ادامه دارد؛ هر چند که در این مسیر، سوریه، پیشرفت زیادی داشته است.
اسد در گفتوگو با نشریه الکترونیک «پاریس مچ» گفت که تروریسم همچنان در شمال سوریه حضور دارد و آمریکا، ترکیه، انگلیس و فرانسه همچنان از تروریستها حمایت میکنند.
وی حضور نیروهای فرانسوی در خاک سوریه بدون موافقت دمشق را «اشغالگری و نوعی از انواع تروریسم» دانست و تأکید کرد که دولت فرانسه باید به حقوق بینالملل رجوع کند و از حمایت هر چیزی که بر افزایش خونریزی، قتل و عذاب در سوریه میافزاید، دست بردارد.
رئیس جمهور سوریه ضمن تکذیب هر گونه همکاری بین دمشق و ایالات متحده آمریکا، خاطر نشان کرد، در مسئله مبارزه با تروریسم،نمیتوان با حامی تروریسم همکاری کرد.
خلاصه این مصاحبه شرح ذیل است:
پیروزی در سوریه، فقط با پایان تروریسم میسر است
اسد در پاسخ به این پرسش که آیا با رسیدن نیروهای ارتش سوریه به مرزهای مشترک با ترکیه، احساس پیروزی میکند یا خیر، گفت: «باید درباره این واژه دقیق باشم. این جنگ من نیست، که در آن پیروز شوم یا شکست بخورم؛ زیرا روایت غربی این گونه وانمود میکند که این جنگ، جنگ رئیس جمهوری است که میخواهد در منصب خود باقی بماند. این یک جنگ ملی است... جنگ مردم سوریه علیه تروریسم... این بدین معنا نیست که ما پیروز شدیم... زمانی پیروز میشویم که تروریسم به پایان برسد... ولی آن (تروریسم) همچنان در مناطق شمالی حضور دارد. خطرناکتر از آن، تداوم حمایت از این تروریسم است که از سوی ترکیه، کشورهای غربی یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه صورت میگیرد... هنوز زود است که از پیروزی سخن بگوییم».
حضور نیروهای فرانسوی در سوریه اشغالگری است
وی در پاسخ به این پرسش که آیا واقعا فرانسه همچنان به حمایت از تروریسم ادامه میدهد، تأکید کرد: «البته. آنان قبلا سلاح میفرستاند. نمیدانم که آیا طی ماههای اخیر یا سال گذشته تغییر واقعی در این موضوع رخ داده یا خیر.... ولی زمانی که نیروهای فرانسوی بدون دعوت دولت قانونی سوریه به این کشور میآیند، این اشغالگری است. تفاوت زیادی بین حمایت از تروریسم و آمدن نیروهای نظامی برای اشغال یک کشور وجود ندارد. مفهوم یکی است، اما عنوان تفاوت دارد».
استانداردهای دوگانه فرانسه در مبارزه ادعایی با تروریسم در سوریه
رئیس جمهور سوریه درباره این ادعا که نیروهای فرانسوی برای حمایت از کُردهایی به سوریه آمدند، که با داعش میجنگند، خاطر نشان کرد: «آیا ما میتوانیم بدون دعوت دولت فرانسه، نیروهای سوری به فرانسه بفرستیم تا با تروریسم مبارزه کنند؟... این کافی نیست که بخواهی با تروریسم مبارزه کنی؛ زیرا برای مبارزه با تروریسم، قواعد بینالمللی وجود دارد...من باور نمیکنم که حسن نیتی در کار باشد. دولت سوریه هم با داعش میجنگد؛ چرا از آن حمایت نمیشود؟ چرا دولت فرانسه با داعش میجنگد، ولی از النصره حمایت میکند؟ در حالی که هر دو، تروریست هستند؟».
اشغالگری نیروهای فرانسوی در سوریه، نوعی تروریسم است
اسد در پاسخ به اینکه آیا موضع دولت جدید فرانسه در قبال بحران سوریه تغییر کرده، گفت: «از نظر ظاهری، بله، ولی زمانی که اشغالگری ادامه داشته باشد، نوعی، تروریسم محسوب میشود. ما باید این واقعیت را بدانیم. باید درباره تغییر در محتوای سخن بگوییم، نه تغییر در ظاهر. آنچه برای ما اهمیت دارد، اقدام عملی است، نه صرفا اظهارات».
وی درباره اینکه منظورش از تغییر عملی چیست، تصریح کرد: «منظور، بازگشت به حقوق بینالملل است. چیزی از دولت فرانسه نمیخواهیم. خواستار حمایت سیاسی، اقتصادی و امنیتی آنان نیستیم. نیازی به آنان نداریم. میتوانیم وضعیت خود را در سوریه ادره کنیم. ما از آنان میخواهیم که به نظام بینالمللی بازگردند که الان وجود ندارد... هر چه هست، هرجومرج بینالمللی است».
تروریستها بر اساس قانون سوریه مجازات خواهند شد
رئیس جمهور سوریه درباره برخورد با تروریستها به ویژه تروریستهای خارجی حاضر در زندانهای این کشور، گفت: «صرف نظر از تابعیتها، باید با مسئولان ذیربط رجوع کرد؛ زیرا آنان آمار [تروریستها] را در اخیتار دارند. ولی به هر حال، اگر [در سوریه] حضور داشته باشند، تحت قوانین سوریه خواهد بود... تروریست، تروریست است؛ چه فرانسوی باشد یا سوری... هر تروریستی که در مناطق تحت کنترل حکومت حضور داشته باشد، با قانون سوریه مجازت خواهد شد. قانون سوریه نیز درباره تروریسم، مشخص است. ما دادگاههای ویژه تروریسم داریم و آنان نیز بر همین اساس محاکمه خواهند شد».
اردوغان در پی باجخواهی از اروپاست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سوریه مانند ترکیه قصد ندارد، تروریستهای خارجی را به اروپا بازگرداند، گفت: «اردوغان قصد باجخواهی از اروپا را دارد. هر کسی که به خودش احترام بگذارد، این گونه سخن نمیگوید. نهادها و قانون وجود دارد. موضوع اعزام تروریستها یا هر شخص مجرمی به یک کشور دیگر، بستگی به توافقات دوجانبه بین کشورها دارد. اما اینکه یک نفر را با اینکه میدانی تروریست است و او را از زندان آزاد کنی و به کشور دیگری بفرستی تا غیر نظامیان را بکشد، یک اقدام غیر اخلاقی است».
منبع:فارس